sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Havuja

Maahan satanut ensilumi inspiroi lähtemään metsään havujen hakuun. Ajatuksissa pyöri niin havukranssi kuin havupallokin. Erilaisiin havupalloihin on ohjeita netti pullollaan ja yhden mallin voi käydä kurkistamassa vaikkapa täältä


Itse en käyttänyt oassissientä, vaan tökin havunoksat suoraan mytättyyn kanaverkkoon. Täytyy toivoa, että havut pysyvät paikoillaan talven tuulessa ja tuiskussa. Roikkumaan laitettavassa pallossa oasispallo verkon sisällä on varmasti hyvä tukevoittaja. 


Lopputulosta ei kyllä hyvällä mielikuvituksellakaan voi kutsua palloksi, mutta tuuhea havukimppu on mielestäni silti kaunis. Kuusenoksat olisivat oiva koriste aivan sellaisenaankin, mutta tämä "pallo" sai ylleen vielä valosarjan. Ruukun ja ylimääräisen johdon piilotin vanhaan kahvisäkkiin.Remontin keskellä eläessä ei kodin joulutunnelmasta ole vielä tietoakaan. Valosarjat, kynttilät ja liinat odottavat edelleen kaapeissa. Voin kertoa, että tämä on ankeata aikaa tällaiselle jouluihmiselle, joka haluaisi valmistella ja laittaa joulua pikkuhiljaa. Vielä täytyisi muutama viikko jaksaa odottaa... Aivan en kuitenkaan malttanut, sillä ensimmäiset joulukukat toin kotiin perjantaina. Amaryllikset kukkivat kyllä varmasti jo ennen joulua, mutta ovat ne vain niin kauniita, että saavat sen puolestani tehdäkin. 


Mitkä ovat sinun lempikukkiasi joulunaikaan?


Tunnelmallista sunnuntain jatkoa
-A4 kommenttia:

 1. Ehdottomasti hyasintti! sen tuoksu on vain niin huumavan ihana!

  VastaaPoista
 2. Onpa kaunis tuo havupussukkainen valojen kera. <3 Minä tykkään jouluruususta, valkoisesta amarylliksestä ja valkoisista ruusuista. :-)

  VastaaPoista
 3. Nätti tuo havupussi :) Suosikkini joulukukista on varmaankin jouluruusu.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista ja kehuista :)
  Yksi omista kukkasuosikeistani on myös tuo jouluruusu. Se on herkkyydessään niin kaunis.

  VastaaPoista