keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Glögi kohtaa Kaukoidän

Joka syksy seison Alkon glögihyllyn edessä miettimässä, minkä pullon tänä vuonna nappaisin mukaani. Otanko valeaa vai punaista? Uutta vuosikertaglögiä vai sittenkin jotain perinteistä. Tällä kertaa mukaani tarttui Blossan vuosikertaglögi Blossa 12. Eniten valintaani vaikutti pullon kaunis ulkoasu sekä tuoteselosteessa mainittu inkivääri.


Länsinaapuristamme tännekin rantautunut Blossa-glögi täyttää 10 vuotta. Glögiperheen kaikki juomat perustuvat yli 100 vuotta vanhaan reseptiin. Blossan vuosikertaglögi uudistuu joka vuosi. Tänä jouluna juoma on saanut makunsa inkivääristä sekä yuzu-hedelmästä. Yuzu on erittäin hapan sitrushedelmä, jonka mehua käytetään itäaasialaisessa keittiössä mm kastikkeiden ja juomien maustamiseen. 

Kuva lainattu täältä
 Altian sivuilla kerrotaan, että Blossa 12 -glögi on parhaimmillaan makean pikkupurtavan sekä mietojen juustojen tai kuvaittujen hedelmien seuralaisena. Täytyy siis varmaan suunnata vielä ennen glögi-maistajaisia juustohyllyn kautta makeisosastolle. 

Myös MeNaisten numerosta 42 löytyi samaa makumaailmaa jatkava glögisiirapin resepti. Tämä on varmasti kokeilemisen arvoinen.

Inkivääriglögisiirappi
3 dl sokeria
2 dl vettä
5-6 cm:n pala tuoretta inkivääriä
1/2 halkaistu vaniljatanko
10 kardemummansiementä
8-10 neilikkaa
1 laakerinlehti

Keitä kaikkia aineksia kattilassa hiljalleen 5-10 minuuttia, kunnes seos on paksuhkoa. Siivilöi siirappi ja mausta sillä esimerkiksi kuumaa omenamehua, siideriä tai valkoviiniä. Sekoitussuhde on 1-1ja1/2 ruokalusikallista siirappia 2 dl juomaa.

Makoisia glögihetkiä!
-A


3 kommenttia:

 1. Saako esittää postaustoiveen??

  Sinun joulu! Muistoja, perinteitä, aaton kulku, lemppariasiat jne. Voi olla myös useassa postauksessa aiheittain, kuvat ois myös kivoja (omat erityisesti) ja lapsuuden joulu oli tällainen!! voi sentään, höperöidyin jo. Paljon tekstiä, niitä kuvia ja voi jakaa useaan postaukseen jos siltä tuntuu :)

  VastaaPoista
 2. Hei!
  Huomasin että pyyntöni on vaikuttanut joidenkin mielestä epäilyttävältä tai vilpilliseltä. Halusin tulla kertomaan, että luettelemani asiat ovat esimerkkejä, joista minua kiinnostaisi lukea. Luettelo on myös tarkoitettu herättämään inspiraatiota :) En ole käyttämässä kirjoituksianne mihinkään muuhun kuin tunnelmointiin ja lukemiseen, sillä olen kiinnostunut erilaisista tavoista viettää joulua. Jokainen saa itse päättää kuinka henkilökohtaisesti kirjoittaa, mistä kirjoittaa, tai kirjoittaako mitään. Tämä on vain ehdotus. :)

  Kopioin ja kommentoin tämän saman kommentin jokaiselle, jolle olen toiveen esittänyt. Asiani on kaikille sama, joten en jaksa alkaa kirjoittamaan useaan kertaan.

  Toivottavasti turhat pelot ja luulot pyyntöäni kohtaan on nyt voitettu :)

  VastaaPoista
 3. Hei!
  Toiveet ovat aina tervetulleita. Yritän toteuttaa toiveitasi ripottelemalla juttuja omista jouluperinteistäni aina sopiviin kolosiin.

  VastaaPoista