maanantai 7. lokakuuta 2019

Joulutortun tuunaus

Ensimmäiset joulutortut tuli paistettua jo syyskuun puolella. Perinteisesti luumuhillolla täytettynä tietenkin. Viime vuosina joulutorttuja on tuunattu milloin Vihreillä kuulilla, milloin Nutellalla. Nämäkin kaikki on tietenkin kokeiltu! 

Vaikka perinteinen luumuhillo-versio on edelleen ehdoton ykkössuosikkini, teki mieli kokeilla jotain uutta. Viikonloppuna uunin pääsivät puolukka-valkosuklaa-tortut. Vitsi miten hyviä, vaikka itse sanonkin! Valkosuklaa paahtuu uunissa ihanan kinuskimaiseksi, puolukka puolestaan taittaa makeutta mukavasti. 

Vielä kun jostain löytyisi puolukkahillo tai -marmeladi, joka ei uunissa leviä joka paikkaan... kun eiväthän nuo kovin kauniita yksilöitä ole. Maku edellä mentiin tällä kertaa. 

Hillohyllyllä pyöriessä vastaan tuli Hungry Chefin Ei-niin-perinteinen luumumarmeladi, jossa on mausteina inkivääri ja glögi. Onko joku teistä jo ehtinyt testaamaan tätä? Kuulostaa mielestäni lupaavalta. Mikään missä on inkivääriä ei voi olla kovin pahaa. 



Kauppareissun viimemetreiltä tarttui matkaan heräteostoksena Twix Ginger Cookie-patukka. (Pahoja ne kassan vieressä olevat karkkilaarit.) Ihan autenttinen piparkakun maku keksistä löytyi ja hyvin toimi kahvin seuralaisena. 

-A

1 kommentti:

  1. Maistoin kerran jossain tilaisuuden kahvituksessa toffee-/kinuskitäytteisiä torttuja, ja ne oli kyllä ihan lemppareita. Makoisalta yhdistelmältä kuulostavat teidänkin versiot! 😋

    VastaaPoista