Kun viluttaa ja flunssa kolkuttelee ovella, on inkiväärin popsiminen hyvä keino lämmittää mieltä ja avata tukkoista oloa. Useimmiten pilkon inkivääriä teen sekaan tai syön pieniä paloja sellaisenaan, mutta kun nämä inkiväärinamit tulivat Strömsössä vastaan, niin olihan niitä pakko kokeilla.
Ohje on hyvin simppeli:
- Kuori ja pilko inkiväärit pieniksi paloiksi.
- Keitä paloja vähässä vedessä puolisen tuntia, kunnes inkivääri on hieman pehmentynyt.
- Kaada keitinvesi pois ja lisää kattilaan inkiväärien verran sokeria sekä noin desi vettä.
- Keitä kunnes sokeriliemi on lähes kadonnut ja palat läpikuultavia.
- Pyörittele inkivääripalat sokerissa ja anna kuivua leivinpaperin päällä.
Tarkempaa ohjetta voi kurkkia täältä.
Täytyy kyllä sanoa, että pienellä vaivalla inkivääristä saa mahtavan herkun. Karamellisoidut inkiväärit ovat samaan aikaan makeita, mutta säilyttävät myös lämpöisen potkunsa. Ehkäpä näitä päätyy myös pukinkonttiin.
Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!
-A
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti