tiistai 6. joulukuuta 2016

6.12.

Itsenäisyyspäivään liittyy varmasti jokaisella omat perinteet ja tavat. Meillä niihin kuuluvat pipareiden leipominen Tuntemattoman sotilaan pyöriessä taustalla ja illalla tietenkin Linnan juhlien katselu hyvän syötävän kera. 


Tänä jouluna päätin kokeilla perinteisten pipareiden ohella jotain uutta. Herkulliselta kuulostava Kinuskikissan ohje löytyi Tähtien tuiketta -blogin kautta. Pikkuleipien salaisuutena ovat anis ja kardemumma sekä päälle ripoteltu valkosuklaa, joka paahtuu uunissa kivan karamellimaiseksi. Hyviähän niistä tuli, ainakin tällaisen lakritsidiggarin mielestä. Anis ei jyrää pipareissa liian voimakkaasti, mutta antaa niille silti mukavasti omaa makuaan.

Vapaapäivänä ehdin katsella kotona myös hieman enemmän ympärilleni ja huomasin, että ikivanha joulukaktukseni kukkii jälleen uskollisesti. Kaktus rukka unohtuu aina hyllyn päälle syksyisin vietettyään kesän ulkosalla. Rutikuiva multa ja nuupallaan olevat oksat eivät paljasta kasvin kukkimisaikeita, mutta niin se vain joka vuosi yllättää kymmenillä nu,puillaan. Kaktus on alkujaan kukkinut valkoisilla kukilla, mistä lie johtuu tämä värin muutos punaiseen päin. 


Juhlapäivän kunniaksi toin kotiin myös valkoisen leikkokimpun ja joulukukkien ehdottoman suosikkini: jouluruusun. 
Hyvää itsenäisyyspäivää!
-A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti