maanantai 9. joulukuuta 2019

Annan päivä

Itsenäisyyspäivä vilahti ohi tutuissa merkeissä linnanjuhlia katsellen ja herkkuja syöden. Täytyy kyllä myöntää, että pitkä viikonloppu osui paikalleen työkiireiden keskelle. Milloinkohan  sitä oppisi aloittamaan tonttuaskartelut ja joulujuhlaharjoitukset ajoissa...


 Koti pukeutuu vähitellen jouluun. Joulukukat tulevat minulle vuosi vuodelta aina vain rakkaammiksi. Tänä vuonna rakkaus kohdistuu eritoten leikkokukkiin. Viikonloppuna kävikin kaupassa tuuri! Sekä liljoja että leikkoamarylliksiä löytyi sopivaan hintaan. Niiden kaveriksi sidoin kimppuun myös punaisia neilikoita ja eukalyptuksen oksia.


Takan reunalla lämpimässä amaryllikset ovat kasvattaneet valtavasti vartta, nyt ne vihdoin puhkesivat kukkaan ja taidan tykätä tuosta punaisesta väristä avain yhtä paljon kuin valkoisestakin. 


Vietämme tällä kertaa joulua lapsuuteni maisemissa, joten selvääkin selvempää oli, että meille tulee adventtikuusi. Jos olisimme kotona joulun, kuusi tuotaisiin sisään vasta lähempänä aattoa. Nyt halusin kuitenkin nauttia kuusesta jo etukäteen.


Tämän vuoden kuusi ostettiin Honkkarista  vaikka vähän kirpaisi ulkomaalaisen kuusen hankkiminen. Olemme useampana vuonna tilanneet Aidon Aitoolaisen joulukuusen, enkä olisi voinut parempia kuusia toivoa ja vielä kotiin toimitettuna! Lämpimästi voin kyllä suositella, jos joku siellä Pirkanmaan suunnalta pohtii, mistä tänä jouluna kuusen hankkisi. 


Joko teillä on kuusi koristeltuna?
-A


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti