maanantai 26. marraskuuta 2012

Huovutettu saippua

Reilu viikko sitten ihailtiin Suomen kädentaidot messuilla saippuoita, joiden ympärille oli huovutettu villaa. Näistä innostuneena ja erään "tilauksen" saaneena päätin kokeilla itsekkin. Helppoa, mukavaa ja terapeuttista puuhaa.

Itse huovutin villan sisään tervasaippuoita, mutta mikä tahansa palasaippua käy. Huovutussaippuana käytin Marseillesaippuaa.


Pyöritin ensin villaa muutaman ohuen kerroksen ristiin rastiin saippuan ympärille.  Tämän jälkeen kastelin villan varovaisesti lämpimällä vedellä. Kun villa oli kastunut kauttaaltaan lisäsin hieman saippuaa ja aloitin huovuttamisen. Ensin hellävaroen ja kun villa hieman huopuu voimakkaamin hieroen.Värejä voi lisätä oman maun mukaan.Sain myös pienen "apupojan"

 Kun villa on huopunut tiukasti saippuan ympärille, koko komeus huudellaan kylmällä vedellä ja kuivataan enimmät vedet pyyhkeellä painelemalla. Tämän jälkeen saippuat jätetään ilmavaan paikkaan kuivumaan. Käytössä villa huopuu aina vain tiukemmin palasaippuan ympärille, eikä märkä saippua suttaa lavuaarin reunaa.

Saippuoiden teon ohessa kissat saivat myös muutaman uuden lelupallon.

 Näitä voisi tehdä enemmänkin, vaikka pukinkonttiin. 

Pehmoiset terveiset!
-A
2 kommenttia: