tiistai 25. lokakuuta 2011

Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain kierrätettyä

Edellisessä tekstissä mainitsin, että jouluisia ostoksia on jo tullut tehtyä. Nämä kaksi kirjaa katselivat minua Sokoksen kirjaosastolla, enkä voinut vastustaa kiusausta. 


Sari Savikon Joulukirja hurmasi minut vanhanajan hengellä ja ihanilla kuvillaan. Teos on kattava paketti joulunajan askareista ja perinteistä sekä niiden historiasta. Unohtamatta tietenkään joululauluja ja reseptejä.
Dammen ja Buxrudin Joulukuun päiviä veti minua sen sijaan puoleensa halvalla hinnallaan. Kirja olikin jokaisen kuuden euron arvoinen ja täynnä kivoja askartelu- sekä ruokavinkkejä joulunalusaikaan. 

Jälkimmäisestä kirjasta sain idean myös vanhan kranssin uudistamiseen. Mitä syntyykään vanhasta hunajapurkista, pitsinpätkistä, risukranssista ja koristesydämistä?

Tästä kuvasta idea sai alkunsa.
Ja tällainen on lopputulos. Oikeaa kynttiläähän ei kipossa tietenkään voi polttaa, sillä turvaväli jää aivan liian pieneksi. Led-kynttilä antaa kuitenkin kauniin valon pitsin lomasta ja ajaa asiansa erinomaisesti.
Koristesydämet ovat viime vuoden askarteluja. Niiden tekoon voisinkin palata vielä joku kerta.

Mukavaa viikon jatkoa!
-A

1 kommentti:

  1. Minulla on myös tuo joulukuun päiviä, inspiroivia ohjeita ja kuvia :) Kivan kranssin teit! Tuohan ei välttämättä ole edes vain joulunaikaa, vaan voi käyttää muutenkin?

    VastaaPoista