torstai 28. marraskuuta 2013

Tervaa ja pellavaa

Tänä vuonna Suomen Kädentaidot -messuilta lähti mukaan jälleen paljon kaikenlaista. Ensimmäisenä messusaalista pääsi jatkokäsittelyyn tervanaru sekä pellavahuopa. 


Voi kuinka ihana tervan tuoksu narusta lähteekään ja valtaa koko kodin narua työstettäessä. Ja mitä näistä materiaaleista syntyi?


Saunatonttu tietenkin, lapsuudenkodin saunaan jouluksi tuoksua tuomaan. Alla linkki videoon, jossa ohjeet yhdenlaisen tervatontun tekoon, jos joku näitä vaikka joululahjoiksi innostuu askartelemaan. 


Mukavaa iltaa
-A

lauantai 23. marraskuuta 2013

Jotain minusta

Sain jo hetken aikaa sitten kahdesta blogista saman jouluisen haasteen. Kiitos siitä kuuluu niin Lasienkulille kuin Tule joulu kultainen -blogin pitäjälle. Haasteen kuului monta osiota, muiden haastamisesta, itsestä kertomiseen, kysymyksiin vastaamiseen sekä omien kysymysten keksimiseen. Tämä haaste on liikkunut nyt jo niin monessa blogissa, ettäa minä ajattelin vastailla vain minut haastaneiden keksimiin jouluisiin kysymyksiin ja näin kertoilla hieman enemmän itsestäni ja joulustani teille lukujoille.


Tässä ensin vastaukset Lasienkulin kysymyksiin:

1. Mikä on mielestäsi paras vuodenaika?
 Olen kyllä ehdottomasti syksyihminen, toisaalta alkukesän vihreyskin on ihanaa aikaa. 

2. Mitä toivot joulupukilta?
En ole kyllä tätä vielä ehtinyt kovin paljon pohdiskella. Ehkäpä uudet pyjaman housut, kameraan olisi myös hienoa saada uusi objektiivi ja paljon suklaata tietenkin (vaikka  fazer ei liköörikonvehteja jouluksi markkinoille saakaan).

3. Mitä mieltä olet siitä, että joulu tulee kauppoihin jo lokakuun alussa?
Lokakuu on mielestäni vähän liian aikaisin, marraskuun alustakin riittäisi.
 
4. Teetkö itse joululahjoja?
Aina silloin tällöin, useimmiten neulomalla.
 
5. Mikä on joulussa tärkeintä?
Perheen kanssa yhdessä oleminen ja muutaman päivän kestävä totaalinen rauhoittuminen kotiin.
 
6. Mikä on mielestäsi paras joululaulu?
Tonttu on ihana kappale, erityisesti Vesa-Matti Loirin esittämänä.
 
7. Pidätkö enemmän vaaleasta vai punaisesta glögistä? Vaiko sinisestä? ;)
Molemmista yhtä paljon, sinisestä en ole koskaan kuullutkaan :D

8. Oletko juonut jo tälle vuodelle glögiä?
Olen, jo monta tölkillistä.

9. Onko sinulla jotain perinnettä joulupäivälle?
Joulupäivä on sujunut yleensä rauhassa kotona, suklaasta ja muista jouluherkuista nauttien. Tapanina tavattiin kokoontua mummilaan lähisuvun kesken Tapaninpäivän kahveille. 

10. Porkkana- vai lanttulaatikko?
Porkkana, aivan ehdottomasti!
 
11. Kuuluuko maksalaatikko mielestäsi joulupöytään?
Ei ole meillä ikinä kuulunut.
 

Ja sitten Tule joulu kultainen -blogista saamiini kysymyksiin
1. Miten valmistaudut jouluun?
Kotiin ilmestyy muutamia joulukoristeita, lueskelen joululehtiä sekä -blogeja, leivon joulutorttuja sekä pipareita, ehkä myös piparkakkutalon. Glögiä kuluu joulun alla myös paljon. Joulunalla matkustan Itä-Suomeen lapsuuden kotiini, jossa nostetaan kuusi sisään ja valmistaudutaan joulun viettoon yhdessä perheen kanssa.
 
2. Ostatko joululahjoja? Kenelle?
 Ostan tai teen itse, mutta vain läheisimmille ihmisille.

3. Nautitko enemmän antamisesta vai saamisesta?
Lahjojen antamiseen liittyy aina mukavan jännittävä tunne.

4. Joululeivonnainen, josta pidät eniten?
Äidin taatelikakku

5. Teetkö joulusiivouksen vai luotatko joulun tuloon ilman siivousta?
Enpä kyllä siivoa joulun alla sen kummemmin kuin muutenkaan. Siistiä täytyy olla, mutta suursiivouksiin en rupea. Niinkuin joku on joskus todennut "siivoa kaapit jouluksi, jos aioit viettää joulusi kaapissa".

6. Joulun lempi tuoksusi?
Joulukuusi
 
7. Ketä viettää joulua kanssasi?
Oma perheeni
 
8. Mitä makuja jouluusi kuuluu?
Perinteisiä joulun ruokia: laatikoita, piirakoita, karjalanpaistia, kalaa, suklaata, luumua ja puuroa.

9. Joulu kotimaassa vai ulkomailla?
Kotimaassa ja kotona, en voisi ajatellakaan mitään muuta.

10. Onko teillä jouluna kuusi sisällä? Jos niin, niin millainen?
Tottakai on! Aito ja mahdollisimman tuuhea. 

11.  Mitkä asiat tekevät joulun?
Joulu syntyy perinteisistä tavoista, rauhallisesta ajasta perheen kanssa, joulukuusen tuoksusta, hyvästä ruoasta, kynttilöiden tunnelmasta ja aattoillan odottamisesta.

 
Mukavaa viikonlopun jatkoa!
-A

torstai 21. marraskuuta 2013

On lunta tulvillaan...


Olipas ihana herätä aamulla, kun maa muuttui pikkuhiljaa valkoiseksi. Ja lunta on tupruttanut koko päivän aina vain lisää, välillä lähes kämmenen kokoisin hiutalein. Minä kuulun ehdottomasti ihmisiin, joille joulu ei tule ilman lunta. 


 Kaikki on vain niin paljon kauniimpaa, rauhallisempaa ja valoisampaa, kun tienoo pukeutuu valkoiseen vaippaan. Kuin itsestään rupesivat joululaulut  soimaan päässäni tuolla lumessa tarpoessa (ensimmäistä kertaa tänä syksynä) ja mieleni tekemään riisipuuroa ja joulutorttuja. Kyllä lumella vain on sitten ihmeellinen vaikutus, ainakin minuun. Melkein alkoi oma hyväntuulisuuteni huvittamaan itseänikin tuolla tympeiden ilmeiden, kampauksiaan suojelevien naisten ja sateesta sisälle suojaan kiirehtivien ihmisten joukossa. Minulla ei ollut kiire mihinkään.


Ja tiedänhän minä, ei tämä lumi vielä kauaa maassa pysy. Keskustassa se on muuttunut jo kaiken kastelevaksi loskaksi. Mutta onneksi nyt voin sulkea verhot ja pitää mielessäni kuvan ihanan lumisesta maisemasta.


Mukavaa iltaa teille kaikille
-A


keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Mainoksia

Iltaista

Joulun lähestymistä ei voi olla huomaamatta näin televisiota katsellessa. Joulumainokset pyörivät tiuhaa tahtia mainoskatkoilla jo näin marraskuun puolella. Ajattelinkin poimia teille tähän illan ratoksi muutaman mieleen (syystä tai toisesta) jääneen jouluisen mainoksen takavuosilta.

Ihan ensimmäiseksi OP-Pohjolan joulufilmi. Tätä katsellessa ainakin minä unohdan katsovani mainosta, niin hyvin on filmissä jouluaaton tunnelma saavutettu. 


 Myös useampi Saarioisten joulumainos on jäänyt mieleeni. Uskon, että näissäkin joulutunnelman saavuttaminen on se syy, miksi mainokset ovat jääneet mielensopukoihin pyörimään (ja ehkä osasyynsä on myös kasrismaattisella Samuli Edelmanilla).

 

 

Sokoksen joulumainokset tunnistaa jo heidän mainosklassikoksi muodostuneesta kappaleesta "Tule joulu kultainen". Tässä ihana muistelmapätkä menneiltä vuosilta.


Ja loppuun vielä Finnairin ihana "Illaksi kotiin"-mainos. Tämä poropoika on vallan hurmaava. 

 

Mukavaa illanjatkoa ja lämpimästi tervetuloa uudet lukijat!
- A

Ai niin, meinasin unohtaa. Eihän joulu tule ilman Coca-Colan "Joulurekka"-mainosta.





perjantai 1. marraskuuta 2013

Jouluisia tuoksuja ja makuja



Eilen sain kotiin ripauksen joulunpunaista pinten lintujen muodossa. Tähän iltaan joulun tunnelmaa tuo Tampereen Taito Shopista ostettu Valkoinen joulu -tuoksukynttilä sekä Higher livingin kanelitee. On muuten aikas suloinen tuo teepussien paketti, vai mitä olette mieltä? Kelpaa pitää esillä. 


Minä jatkan tunnelmointia täällä, jatkakaa tekin
-A

ps. Palaan saamaani haasteeseen paremmalla ajalla.